Дафиновият лист е подправка, която много хора използват за подобряване на вкуса на супи, сосове, яхнии и зеленчукови консерви. Тази подправка може да придаде невероятен вкус и аромат на ястието, но трябва да се внимава как точно се използва
Неправилната употреба на дафиновия лист може да доведе до влошаване на вкуса на ястието. В случая повечето домакини допускат една и съща грешка и това е причината за подобен резултат.
Ако не отстраните тази подправка навреме, тогава ястието ще придобие неприятна горчивина, пише actualno.com.
Това трябва се направи точно 3 минути, след като дафиновият лист е добавен към врящата супа. Ако го премахнете по-късно, тогава ястието ще придобие горчив вкус.
Но също така е важно и да знаете кога точно да добавите тази подправка в храна. Отговорът е прост – дафиновият лист трябва да се добави последен. Ако приготвяте супа, изчакайте водата да заври и едва след това го добавете.
При приготвянето на ястия на фурна дафиновият лист трябва да се добави около 5-10 минути преди края на топлинната обработка.
По публикацията работи: Пламена Сутева
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment