Непълнолетни купонясват в нощни заведения в наш град: Поръчват си и алкохол (СНИМКИ)

271

Установени са нарушения при операция в нощните заведения в град Сливен. Това съобщават от ОДМВР-Сливен за медия „Нова Вест“. Установени са четирима непълнолетни, които са били в нощни заведения в Сливен след 02,00 часа. На един от тях е продаден и алкохол

Четирима непълнолетни са установени в нощни заведения на град Сливен при специализирана операция. Акцията е проведена през нощта на 18 срещу 19 февруари по разпореждане на директор на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Полицейски екипи са извършили проверки в заведения, работещи след 22,00 часа, с цел установяване на непълнолетни и малолетни без придружител, нерегламентирана продажба на алкохол, райски газ и тютюневи изделия на непълнолетни. В две от проверените заведения са установени четирима непълнолетни след 02,00 часа. На родителите са съставени актове по Закона за закрила на детето.

В едно от заведенията е установена продажба на алкохол на непълнолетен. По случая е образувана преписка, като материалите ще бъдат изпратени в прокуратурата. Собствениците на двете заведения са призовани днес да се явят в РУ-Сливен за налагане на санкция.

Специализираните операции и проверките в заведения и игрални зали на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

Снимка: ОДМВР-Сливен
Снимка: ОДМВР-Сливен