Неописуем ад в Турция: Обявиха колко са напълно разрушените сгради

175
Снимка: Facbook/Пещерно спасяване / Cave Rescue Bulgaria

Неописуема е гледката на разрушение в съседна Турция. Министърът на околната среда и градоустройството в страната обяви нечувани данни за броя на разрушените сгради. По негова информация 118 000 са сградите, които са напълно срутени или спешно трябва да бъдат срутени. Известно е това, че в Турция ще се проведе най-голямата в историята на републиката мобилизация за изграждане на жилища

Сто и осемнайсет хиляди сгради са напълно срутени или спешно трябва да бъдат разрушени, защото са понесли тежки поражения при земетресенията на 6 февруари, съобщи турският министър на околната среда, градоустройството и изменението на климата Мурат Курум, цитиран от електронното издание на в. „Сьозджу“.

Министърът посочи, че успоредно с установяването на щетите, нанесени от трусовете, се извършват дейности и във връзка с необходимостта за изграждане на нови селища за останалите без дом.

„Надяваме се, че в 11-те пострадали турски окръга под ръководството на нашия президент ще проведем най-голямата в историята на републиката мобилизация за изграждане на жилища при бедствия и ще предадем на нашите граждани ключовете за техните сигурни и спокойни домове“, каза Курум. „В началото на март заявихме, че ще започнем строителството на 30 хиляди жилища, и се надяваме, че ще увеличим този брой още повече“, добави той.

По публикацията работи: Пламена Сутева