Защо притежаването на домашен любимец се отразява добре на тялото и ума ни?

89
Снимка: Pixabay

Притежаването на домашни любимци трябва да бъде признато за стратегия за обществено здраве поради дълбоките ползи за отделните хора, семействата и общностите, казва Стивън Фелдман.

Научните изследвания показват, че взаимодействието между човек и животно може да има силно въздействие върху психическото, физическото и социалното здраве на отделни хора, семейства и цели общности.

Всъщност ползите от домашните любимци са толкова големи, че Vettese трябва да обмислят да направят пълен обратен завой – трябва да имаме повече домашни любимци и трябва да ги разглеждаме като евтина, високо възнаграждаваща стратегия за обществено здраве, пише The Gardian.

Домашните любимци могат да буферират стреса и да помогнат за справяне със социалната изолация. Здравните специалисти все повече препоръчват домашни любимци и ги включват в дългосрочното управление на психичните заболявания. Помислете за цената на сърдечните заболявания и затлъстяването. Изследванията показват, че собствениците на домашни любимци имат по-ниско кръвно налягане, по-вероятно е да постигнат препоръчителните нива на ежедневни упражнения и е по-малко вероятно да страдат от затлъстяване. Освен това децата с домашни любимци са по-склонни да бъдат физически активни.

Домашните любимци се възползват от близките си отношения с хората точно толкова, колкото и ние. Собствениците на домашни любимци смятат своите домашни любимци за важна част от семейството и са готови да направят значителни промени в начина им на живот за тях. Според проучване 61% от собствениците на домашни любимци биха променили жилище, за да приютят домашен любимец, а 45% биха сменили работата си, за да прекарват повече време с домашни любимци у дома. Най-важното е, че международни изследвания , проведени в девет държави, показват, че силните връзки водят до по-добри ветеринарни грижи за домашните любимци, които обичаме.

По отношение на пък околната среда, домашните любимци помагат за предотвратяване на отпадъците, намалявайки отпечатъка на селското стопанство . Съставките, произведени по време на обработката на човешката храна, които иначе биха били изхвърлени, се използват безопасно в храната за домашни любимци.

По публикацията работи: Велислава Велева