Aсен Меджидиев: Пострадалите бежанци са били гладни от дни, премръзнали и с рани (ВИДЕО)

82

След трагичната случка с нелегалните мигранти, задушили се в автобус, здравният министър д-р Асен Меджидиев заяви, че е имало недостиг на кислород, докато са били в камиона. Той посети приетите мигранти в “Пирогов“. Сред пострадалите е имало и дете.

“Отделно пациентите са премръзнали и мокри. Със сигурност не са се хранили няколко дни. С наранявания по тялото са.“, добави още той. Двама от пострадалите бежанци са настанени в реанимацията на „Пирогов“, двама са в реанимацията на „Света Анна“, шестима са в реанимацията на ВМА.

„Отделно, имаме двама настанени в токсикологията на ВМА и един в токсикологията на „Пирогов“. Току-що прегледах болните в „Пирогов“, в момента по моя преценка и тримата не са с пряка заплаха за живота. В сравнително тежко състояние са“, заяви Меджидиев. Към момента ситуацията е в нормални граници.

“Веднъж е имало недостиг на кислород, отделно пациентите са били премръзнали, мокри. Състоянието им комплексно е било увредено. Един от пострадалите е бил със сърдечна недостатъчност.“, добави още той.

Той допълни, че има още около 23 души още на място, но те не са в тежко състояние.
„Те също ще бъдат настанени в лечебни заведения, за да бъде проследено здравословното им състояние“, добави здравният министър.

По публикацията работи: Велислава Велева