България

Борисов: Това, което се случи с мигрантите е не просто трагедия, а оценка какво не е направено

Бойко Борисов беше гост на Цветанка Ризова в предаването “Лице в лице“. По темата за  България и еврото, според него протестът преди две години е започнал, когато България е била приета в Европейския банков съюз. Лидерът на ГЕРБ попита защо две години Законът за хазарта не е променян.

„Това което се случи в момента, е не само трагедия, но и оценка. Това, което се случи, опровергава всички наши критици – че се справят с границата. Изобщо не трябва да прехвърляме вината на служебните правителства. Щом има такива, значи партиите не са се справили с основното си задължение – да съставят правителство.“ Това заяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Преди две години беше неглижирано, че България беше сочена като пример за справяне с нелегалната миграция. Получихме 150 милиона евро, от премиера на Великобритания до премиера на Унгария идваха у нас. Госпожа Мелони, която постигна пореден добър резултат в Италия, иска да дойде, за да каже ке сме се справили с нелегалната миграция“, каза още бившият премиер. „Вървяхме заедно с Хърватия. Тогава ни отделиха от Румъния. Две години Асе Василев помпаше инфлацията и ние загубихме всякакви шансове“, заяви

„Ние научихме урока си. Много сигнали са отишли вече. Когато си дал възможност над 3-4 млрд. лева от джоба на българите да отидат в „Лукойл“, това е правено или от глупост или неразбиране. От деня, в който Промяната си отиде бензинът и дизелът паднаха“, изтъкна Борисов.

„Много ясно оцених ситуацията. Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев не влизат в зала за съдебната реформа. Те ни надиграха. Аз предлагам, тъй като така и така вече никой не гледа програми, ще подкрепим закона за съдебната реформа. Ние имаме проблем с корупцията. Още от турското робство им. Ние дойдохме да управляваме, когато също стоеше този въпрос. Предлагам партиите, които искат да поработят върху Закона за съдебната власт и в първия ден на парламента – да го приемем“, обяви Бойко Борисов.

„Не може главния прокурор да е безконтролен. В момента прокуратурата пази Кирил и Асен. Кой разследва беззаконието на Рашков над нас?“, пита се Борисов. “Аз знам че под мое ръководство ние изпълнихме всички технически критерии да влезем в евро банков съюз и ни се отвори вратата на еврозоната. Ние вървяхме заедно с Хърватия тогава ни отделиха от Румъния и ние загубихме всички шансове. “, добави още той. “Две години не намериха време да променят тези закони и оставиха последните дни за да кажат, че ГЕРБ е виновен. Това са хора които говорят неистини. Асен Василев помпаше инфлацията по чудовищен начин.“

По публикацията работи: Велислава Велева

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Съвети от Руал Травел при планиране на перфектната екскурзия до Япония

Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…

преди 14 часа
  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 2 седмици
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 2 седмици
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца