Донев: 48-ото НС нямаше волята и времето да приеме важни законопроекти (ВИДЕО)

45
Кадър: Facebook/Новините на NOVA

По думите на българския служебен премиер на Република България – Гълъб Донев, на фокус през следващите седмици ще бъдат законопроектите, които 48-ото Народно събрание не прие. По негови думи 48-ото НС не е имало необходимите воля и време

„В дневния ред на служебното правителство през следващите седмици неизменно ще присъстват законопроектите, които 48-ото Народно събрание не намери политическа воля и време да приеме“. Това заяви премиерът Гълъб Донев преди началото на заседанието на Министерския съвет в сряда.

„Трябва отново да разгледаме и приемем проектите за закони, които ще внесем в 49-ото Народно събрание“, допълни той.

„За протокола, а и за поддържане на обществената памет, припомням, че тези законопроекти бяха депозирани от служебното правителство в 48-ото НС, а политическите сили, представени в него, ги обявиха за свой приоритет. Тези законопроекти бяха необходимото условие за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство и за реализацията на Плана за възстановяване и устойчивост”, припомни министър-председателят Гълъб Донев.

„Тези закони трябваше да придвижат напред промени, от които се нуждае преди всичко българското общество. Най-ясно това личи от проектите, свързани със съдебната реформа и борбата с корупцията. Те трябва да бъдат осъществени, не защото някой ги изисква от нас, а защото обществото настоява за справедливост. А тя е постижима само с прилагането на принципа за върховенство на правото”, каза още служебният премиер Гълъб Донев.