Жена толкова ядосала мъжа си, че той я убил: Не му давала да излезе за кафе и вестник

1161
Снимка: МВР

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт за умишлено убийство, което било извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалата. Убийството било извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Жена била прободена 9 пъти с нож от съпруга си. Оказало се, че мъжът развил хроничен стрес  заради ежедневни скандали с жена си. Жената често заплашвала мъжа си с нож, заключвала го у дома и му вдигала скандали като разговарял с други хора. Един ден  обвиняемият искал да излезе за кафе и вестник, но жена му му забранила и го заключила. При последвал скандал последвали заплахи с нож от страна на жената. В пристъп на ярост мъжът отнел ножа и се стигнало до фаталния край

Обвинение за умишлено убийство по особено мъчителен за пострадалата начин, извършено от обвиняемия с особена жестокост и в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалата, е внесено в Софийски градски съд (СГС) от Софийска градска прокуратура (СГП). Обвинителният акт е срещу Д. Ш., а жертвата на престъплението е неговата съпруга С. Ш.

Според обвинителния акт, семейният живот на Д. Ш. и С. Ш. бил съпътстван от конфликти и скандали, които често прераствали във физическо насилие от страна на пострадалата към съпруга ѝ. В моменти на агресия, С. Ш. вземала нож, заплашвайки Д. С., бутала го на земята, заключвала го в дома им, вдигала скандали, ако той разговаря с други хора. Обвиняемият бил претърпял няколко инфаркта и инсулта и се нуждаел от помощ в ежедневието. Пострадалата била с тежка депресия и елементи на психоза, диагностицирани от лекар. В следствие на постоянните конфликти и раздразнителни състояния в семейството, Д. Ш. развил хроничен стрес и астенизация, изтощение, безсилие и слабост.

Събраните в хода на досъдебното производство доказателства сочат, че на 25.03.2022 г., около 07:30 ч. обвиняемият Д. Ш. и пострадалата С. Ш. били в дома си в гр. София, ж.к. „Младост“. Обвиняемият искал да излезе, за да си купи вестник и кафе, но С. Ш. му забранила, взела ключовете му и го заключила в апартамента. Към 07:50 ч. се върнала обратно и се насочила агресивно към него. Той ѝ казал, че ще се обади на полиция или на сина си и взел телефон. Това разгневило С. Ш., тя изтръгнала телефонната слушалка от ръцете на съпруга си, изскубнала кабела на телефона, блъснала Д. Ш. на земята, взела нож, заплашила го, че ще умре и посегнала към него с ножа. Двамата се сборичкали, като обвиняемият успял да вземе ножа. Афектиран, Д. Ш. започнал да нанася множество удари с ножа по лицето, шията и гърдите на съпругата си. С причинените ѝ наранявания, С. Ш. успяла да напусне апартамента, позвънила на съседи за помощ, след което паднала и починала на площадката между стълбите, вследствие на над 9-те прободно-порезни наранявания и кръвозагуба.

Разследването по случая е проведено от 07 РУ – СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.