Вицепрезидентът посочи кое ще бъде най-лошо за България на предстоящите избори

92

Илияна Йотова изрази надежда, че ще има правителство в 49-то Народно събрание. Тя коментира и новите имена, попаднали под санкциите на закона “Магнитски“. Тя каза, че  е оптимист за за това да се състави преавителство след изборите.

„Оптимист съм за това да има правителство след изборите. Най-лошото за България ще бъде избори 2 в 1. Така ще опорочим изборите за местна власт, а това е единствената стабилна власт след президентската институция в страната“, посочи Йотова. “Дано все още не е се е превърнало в системно. Има сигнали, че този списък ще продължи. Този списък е доказателство, че не сме си свършили работата. Последните Народни събрания трябваше да приемат антикорупционно законодателство. На няколко пъти законопроектите се спънаха в пленарна зала. “. Според нея че българските институции вече са започнали работа и в бъдеще ще стане ясно дали обвиненията са верни.

“Предполагам, че ще намерят начин да се защитят, защото през последните няколко дни те казват, че изнесените данни не са верни. Нека да видим какво ще бъде развитието, още повече, че има заявка от нашите правоохранителни и правораздавателни органи да се продължи с още допълнителни доказателства, така че всяка дума в момента е излишна“, допълни Йотова. Вицепрезидентът изрази своята тревога за бъдещето на БСП. Тя описа събитията на конгреса на партията като „тъжни и опасни“, защото според нея не е добре за страната да няма стабилна лява партия.

“Това, което се случи на Конреса на БСП, не съм си го представяла и в най-тревожните сънища. За първи път БСП беше изправена пред един Конгрес, в който нямаше никакво значение какви документи се приемат. Цялата пара излезе в конфронтацията между различни групи в партията“, заяви Йотова.

По публикацията работи: Велислава Велева