Нейкова: Видеозаписите от броенето на бюлетините ще бъдат публикувани и достъпни за всички

28

По думите на Камелия Нейкова – говорителят на Централната изборна комисия, по-важните въпроси са свързани с организацията на машинното гласуване. Тя добави, че от ЦИК винаги имат готовност за провеждане на избори.

Забавяне в сроковете няма“, това заяви говорителят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова по БНТ. „По-важните въпроси са организацията на машинното гласуване. Те са важни, за да могат избирателните комисии да започнат работа на време“, коментира тя.

„ЦИК трябва да определи условията и реда за видеонаблюдението в реално време. Очакваме техническото решение на Министерски съвет. Ние приехме, че трябва да има осигурено наблюдение във всяка секция. То ще се осъществява от момента на започване на броене на бюлетините до подписването на протокола“, заяви Нейкова

„Предвидили сме видеозаписът да бъде публикуван. Ако някой не е успял да наблюдава в реално време, ще може да го направи, когато пожелае“, увери говорителят на ЦИК. Тя заяви, че предстои да се разбере как ще се процедира при технически проблем. Нейкова заяви, че видеонаблюдение е предвидено само за избирателните секции в страната. „Хартията ще бъде доставена навреме. Бюлетините на машината вероятно ще изглеждат по същия начин, както досега, но малко по-дълги“, каза още тя.

По публикацията работи: Велислава Велева