Мъск бавно се доближава до целта си да изпрати голям брой хора до Марс (ВИДЕО)

126
Кадър: Twitter/SpaceX

Беше извършен успешен тест на „Starship“, който е на път да се превърне в най-мощната действаща ракетна система в историята. Това доближава Илон Мъск до големите му амбиции

„Starship“ на Илон Мъск е още една стъпка по-близо до извършването на първия си орбитален полет, след като инженерите на SpaceX успешно завършиха ключов тест за задействане на двигателя, пише Daily Mail.

Така нареченият „статичен пожар“ – извършен на стартова площадка в южен Тексас – включваше едновременното запалване на 31 от 33 двигателя в основата на долния сегмент на превозното средство, на стойност 3 милиарда долара.

„Един ден „Starship“ ще ни заведе до Марс“, написа милиардерът в Туитър. „Starship“  ще полети в орбита за първи път следващия месец и ще стане най-мощната действаща ракетна система в историята.

Мисията, която ще изпрати „Starship“ около Земята веднъж, ще бъде разгледана като още една стъпка към амбицията на Мъск корабът един ден да превозва хора и товари до Луната и Марс.

НАСА разчита на „Starship“ да превозва астронавти до лунната повърхност след няколко години, докато по-нататък Мъск иска да използва огромните „Starship“, за да изпрати голям брой хора до Червената планета.

Превод и редакция: Пламена Сутева