Извънредно: САЩ санкционираха още българи по списъка „Магнитски“

158
Снимка: Pixabay

Имена на бивши министри влизат в списъка „Магнитски“. В списъка влизат имената на Александър Николов, Владислав Горанов, Румен Овчаров и др. Те са санкционирани заради корупция, свързана с договори в енергетиката, както и с манипулиране на законодателството.

САЩ санкционира още българи по списъка „Магнитски“. В списъка са бившите министри Александър Николов, Владислав Горанов, Румен Овчаров, бившият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Киров Генов и председателят на Национално движение „Русофили” Николай Малинов.

Компаниите, които също са вкарани в списъка са „Интер Трейд 2021”, „МС КОНСУЛТ 2016 ЕООД”, политическа партия „Русофили за възраждане на отечеството”, Сдружение Национално движение русофили и „Трилема Кансълтинг” ЕООД.

Румен Овчаров, Александър Николов и Иван Генов са санкционирани заради корупция, свързана с договори в енергетиката.

Николай Малинов е санкциониран заради подкупване на съдия.

„OFAC също така налага мярка въз основа на Указ 13818 на четири юридически лица – „Интер Трейд 2021″ ЕООД, „МС Консулт 2016″ ЕООД, Национално движение „Русофили“ и ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ – за това, че са собственост или контролирани пряко или непряко от Малинов“, допълват от Министерство на финансите в САЩ.

Владислав Горанов е включен в списъка „Магнтиски“ заради манипулиране на законодателството.