Разкриха мини лаборатория за производство на наркотици у нас

95

Мини лаборатория за производство и държане на наркотични веществена е разкрита от брезнишки полицаи. Това съобщиха от ОДМВР-Перник за медия „Нова Вест“. Това се е случило по време на провеждаща се специализирана полицейска операция

Вчера, в условията на специализирана полицейска операция криминалисти от РУ – Брезник извършили претърсване на къща в село Гоз. В сградата са установени две помещения, изградени като лаборатория за отглеждане на канабис.

В едното от тях било пригодено за засаждане и отглеждане, а другото за сушене на готовата продукция. В помещението за сушене са открити откъснати вече 24 стръка канабис.

В сградата е изградена система за поливане, отопление, осветление и вентилация. Иззети са и бидони с торове, както и тарелка с разсад.

На място са задържани двама столичани, съпричастни към незаконната дейност – мъже на 39 и 53-години. При направения личен обиск на първия, у него е намерена и иззета зелена суха листна маса, която реагирала на марихуана при направения полеви тест.

По-късно били претърсени домовете им в гр. София. На един от адресите са намерени и иззети семена от марихуана и суха зелена листна маса. На двамата са наложени полицейски мерки за срок до 24 ч. и са започнати бързи производства за придобиване и притежаване на наркотични вещества.

Работата продължава под надзора на прокуратурата.