Легендарен треньор по футбол от Балканите загуби битката си с рака (СНИМКИ)

281

Чиро, както беше известен той, остава в историята като селекционера, който изведе националния тим на своята страна до третото място на Мондиал 1998 и четвъртфиналите на Евро 1996. Блажевич е издъхнал след битка с рак на простатата.Мирослав „ Чиро “ Блажевич е хърватски професионален футболен мениджър и играч . 

Професионалната му кариера на играч обхваща периода от 1954 до 1966 г., по време на която той играе за Динамо Загреб , Локомотива Загреб , ФК Сараево , ХНК Риека и швейцарските клубове ФК Сион и ФК Мутие.

Блажевич започва младежката си кариера в местния отбор НК Травник , след което се премества в Загреб и се присъединява към Динамо Загреб. Кариерата му като играч беше, по собственото му признание, средна; следователно той започва своята треньорска кариера в сравнително ранна възраст. Като футболист е играл за Динамо Загреб , Локомотиа Загреб , Риека , Сараево и Сион . Той завършва кариерата си в Moutier през 1966 г., след като получава повишение в LNA.

Чиро, както беше известен той, остава в историята като селекционера, който изведе националния тим на своята страна до третото място на Мондиал 1998 и четвъртфиналите на Евро 1996.

По публикацията работи: Велислава Велева