Българка е част от чешка група, която ще се представя на “Евровизия“ (СНИМКИ)

82
Kaдър: Youtube/ Vesna

Групата Vesna, в която участва българката Танита Янкова, ще изпълни песента My Sister’s Crown на конкурса „Евровизия“ в Ливърпул. Артистите пеят на четири езика – български, украински, чешки и английски. Концепцията на песента е свързана със славянските традиции.

Всички ние идваме от различни държави – три от нас са родени в Чехия, Танита е от България, а останалите момичета са от Русия и Словакия.

Това създава изключително силна връзка между нас, защото сме обединени от славянския език“, разказват момичетата от групата. Vesna спечели националната селекция на Чехия с огромна преднина, побеждавайки артист с награда “Оскар”.

Групата е сформирана преди шест години и има два издадени албума. В своето творчество те съчетават елементи на модерния поп и традиционния фолклор. Чешката група ще вземе участие в първия полуфинал на „Евровизия“ (2023), на 9 май.

Всички българи в чужбина ще могат да подкрепят Vesna и българката Танита Янкова в гласуването по време на шоуто. „Евровизия“ тази година е на 9, 11 и 13 май в Ливърпул, Великобритания, и се очаква да има над 160 милиона зрители. Двата полуфинала и големият финал ще бъдат излъчени на живо в YouTube канала на конкурса от 22:00 ч. българско време. България няма да вземе участие в музикалната надпревара.

По публикацията работи: Велислава Велева