Учени доказаха, че любимата на мнозина канела, може да окаже положителен ефект върху намаляване на ограниченията в паметта и ученето. Канелата намалява натрупването на тау и амилоид
Учени от университета за медицински науки в Бирджан, Иран, са установили благоприятен ефект на канелата за предотвратяване или намаляване на ограниченията в паметта и ученето, съобщи електронното издание „Медикъл Експрес“.
Изследователите са направили преглед и анализ на предишни проучвания върху ефекта на канелата върху когнитивните функции.
„Изследванията инвиво сочат, че използването на канела или на компонентите й като евгенол, канелен алдехид и канелена киселина могат да променят в положителна посока конгитивната функция“, пишат авторите Самане Наки, Алиреза Кошки и екипът им.
Те са установили, че проучванията ин виво указват, че добавянето на канела или на канелен алдехид в клетъчна среда намалява натрупването на тау и амилоид, които се свързват с развитието на болестта на Алцхаймер, и повишават жизнеспособността на клетките. Резултатите са публикувани в специализираното издание „Нутришънъл нюросайънс“.
Противовъзпалителните, противоракови и антиоксидантни свойства на канелата са установявани в други изследвания, припомня изданието.
По публикацията работи: Пламена Сутева
Днес, когато все повече хора осъзнават нуждата от здравословен начин на живот, хранителните добавки се…
Гражданско движение за президентска република даде старт на национална информационна кампания Националната кампания за президентска…
В света на гейминга компромисите нямат място – всеки детайл може да бъде решаващ в…
В съвременния свят все повече длъжности и професии са обвързани с употребата на техника. Това…
Личното ни възприемане на стойността на парите е нещо много специфично. Според средата, в която…
Днес се проведе пресконференция на Гражданския съвет на ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА за област…
Leave a Comment