Гаджето на бившата полицайка Симона ще се изправи очи в очи със Семерждиев. Дали ще го закове?

215
Колаж: Нова Вест

Гаджето на изхвърлената от МВР полицайка Симона Радева – Мирослав, ще се изправи очи в очи в съда срещу Георги Семерджиев. Приятелят на Радева е призован да се яви на поредното заседание по делото срещу джигита, който причини тежката катастрофа, отнела живота на двама души на бул. “Черни връх“.

Уволненият униформен трябва да даде отговори на много въпроси около познанството им с Георги Семерджиев, посещенията в неговата автомивка, както и около минутите след инцидента, когато Мирослав и колегите му са запазвали местопроизшествието. В края на декември адвокатът на семейството на Хариет Стефанович – една от жертвите на катастрофата, изнесе данни, според които приятелят на Симона Радева – полицаят от Четвърто районно управление Мирослав Якимов не е снел данните на свидетел, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на катастрофата

Ще стане ясно дали именно той е предупредил полицайката Радева, че катастрофиралият джип е на Семерджиев или ще доукраси нейната версия. В показанията си пред съда още на първото заседание по процеса Симона обясни как не знаела чий е катастрофиралият джип. Каза, че просто минавала оттам на път за автомивката на Семерджиев, за да си вземе забравени ключове. Впоследствие занесла стълба на Георги, за да си влезе в апартамента, но не знаела защо.

Якимов твърди, че именно той се обадил на Симона с думите „Георги май е направил беля“, твърдят запознати с показанията от досъдебното производство.

Той ще трябва да обяснява и за очевидеца на катастрофата, който казал на полицаите в коя посока е избягал шофьорът на фаталния джип, но униформените забравили да му запишат имената. Този човек и до днес не е издирен.

По публикацията работи: Велислава Велева