В помощ на пострадалите в Турция: Стартира кампания за набиране на средства

294

Вчера екип от 12 души от Планинската спасителна служба на БЧК и 5 кучета отпътуваха за Турция, в помощ на пострадалите хора от мощните земетресения там. БЧК слага началото и на кампания за набиране на финансови средства за пострадалите

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Република Турция на 6 февруари 2023 г. Открита е специална банкова сметка в лева:

IBAN: BG64UNCR76301078660913
За пострадалите от земетресението в Турция

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Екип за търсене и спасяване от 12 души с 5 кучета от Планинската спасителна служба на БЧК отпътува вчера за Турция, за да се включи в спасителните дейности на място. Организацията има готовност и да предостави хуманитарна помощ от бедствения си резерв.

Предстои да бъде извършена оценка на дългосрочните нужди, за която от Турския Червен полумесец ще предоставят допълнителна информация.

БЧК е в постоянна комуникация с Турския Червен полумесец и сформирания щаб на ТЧП, ръководещ операцията по подпомагане, както и с Министерството на вътрешните работи и ГД ПБЗН.