Известен шеф готвач назова най-често срещаната грешка при приготвянето на така любимата на мнозина паста. Това е преваряването. Според специалиста това лесно може да се коригира и обясни как
Пастата е едно от най-лесните за приготвяне ястия. Това обаче, съвсем не означава, че и при нейното приготвяне няма някои тънкости, които италианците са усъвършенствали преди десетилетия, пише The Mirror.
През годините редица готвачи посочиха голяма част от грешките, които всички допускаме, когато се захванем с приготвянето на този италианския специалитет – от изливането на водата, в която се е варила пастата, в мивката до сервирането на порцията.
Може би е най-често срещаната грешка при приготвянето на пастата е нейното преваряване.
„Трябва да завършите приготвянето на пастата със соса. Ако готвите паста, я извадете от врящата вода две минути по-рано, след това я добавете към соса и довършете приготвянето в него, за да може тя да поеме всички вкусове“, препоръчва знаменития шеф готвач и специалист по италианската кухня Алдо Зили, работил с принц Уилям.
По думите му, сварената паста в никакъв случай не трябва да се мие със студена вода.
По публикацията работи: Пламена Сутева
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment