От Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в област Добрич отчитат ново поскъпване на закуските, което се дължи на допълнителните суровини, които се влагат в тях. Влизането на закона за нулево ДДС върху хляба и брашното от миналата година е задържало цените на същите нива.
Повишаване на цената на закуските с около 10 ст. се наблюдава при някои от производителите от началото на тази година, посочи председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в област Добрич Тодор Няголов.
Цената на брашното не е понижена, независимо от нулевото ДДС, затова и хлябът не може да се очаква да стане по-евтин, допълни Тодор Няголов. Според Тодор Няголов в близките месеци движение в цената на хляба нагоре не се очаква.
По публикацията работи: Велислава Велева
След силното послание от „Дамасцена 2025“, движението продължава по пътя към нов модел на управление…
В днешни дни прекарваме голяма част от времето си в закрити пространства – домове, офиси,…
Днес, когато все повече хора осъзнават нуждата от здравословен начин на живот, хранителните добавки се…
Гражданско движение за президентска република даде старт на национална информационна кампания Националната кампания за президентска…
В света на гейминга компромисите нямат място – всеки детайл може да бъде решаващ в…
В съвременния свят все повече длъжности и професии са обвързани с употребата на техника. Това…
Leave a Comment