От Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в област Добрич отчитат ново поскъпване на закуските, което се дължи на допълнителните суровини, които се влагат в тях. Влизането на закона за нулево ДДС върху хляба и брашното от миналата година е задържало цените на същите нива.
Повишаване на цената на закуските с около 10 ст. се наблюдава при някои от производителите от началото на тази година, посочи председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в област Добрич Тодор Няголов.
Цената на брашното не е понижена, независимо от нулевото ДДС, затова и хлябът не може да се очаква да стане по-евтин, допълни Тодор Няголов. Според Тодор Няголов в близките месеци движение в цената на хляба нагоре не се очаква.
По публикацията работи: Велислава Велева
Разтърсващи разкрития за трагичната смърт на Тодор Славков, внук на някогашния държавен глава Тодор Живков,…
Пострадалите от пожарите в страната ще могат да получат еднократна финансова помощ от държавата в…
Полицаи спасиха мъж с инфаркт на АМ „Хемус“ ***Служителите на реда осигуриха „зелен коридор“ до…
Правителството форсира приемането на еврото, сеченето на монетите вече започна **Нови законови мерки предвиждат по-строг…
Мъж, представящ се за водопроводчик, извърши поредица от кражби в Русе, съобщиха от полицията, цитирани…
Тежък пътен инцидент затвори АМ "Хемус" преди тунел "Витиня" ### Движението в посока Варна е…
Leave a Comment