Спасиха 5-годишно момиченце в Турция. Изпратило под руините съобщение до баща си (СНИМКА+ВИДЕО)

813
Снимка:Twitter/ AFADBaskanlik

Седем часа след опустошителното земетресение, в Турция успяха да спасят затиснато под руините 5-годишно момиченце. Семейството на детето било извадено по-рано изпод останките на шестетажната сграда, в която живеели.

Достигането до малката Айше обаче било затруднено. С усилията на местни учители – колеги на майката на детето, медици и жандармеристи момиченцето е спасено. През цялото време, пише CNN Turk, екипите са поддържали връзка с Айше и се опитвали да я успокоят. Детето пък изпратило съобщение на баща си изпод развалините. То гласяло „Добре съм”. Местоположението на Айше Кюбра Гюнеш е определено с работата на учители, медицински екипи и жандармерия.

Момиченцето, което се събра с баща си, беше поставено на носилка и искаше да бъде откарано в линейката. Момиченцето не пусна ръката на баща си дори за миг. Кюбра Айше, която беше качена в линейката, беше откарана в болница. Вторичният трус, който се случи веднага след изваждането на Айше Кюбра от развалините, предизвика паника. Внезапно хората наоколо се опитаха да избягат от срутващата се нова сграда.

Много провинции в Югоизточна, Централна Анатолия и Средиземноморския регион бяха разтърсени от земетресение с магнитуд 7,7 по скалата на Рихтер, с център Кахраманмараш, в 04:17 часа. Майката, която е работила като учителка, помоли за помощ, като пише до Whatsapp групата на колегите си в училище. След това много учители отидоха при останките и се опитаха да спасят семейството.

По публикацията работи: Велислава Велева