Плевнелиев: Рейтинга на Петков и Василев – такова чудо не е имало дори Виденов, когато е падал

261

По думите на българския президент между 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев, „Демократична България“ допуска голяма грешка с това обединение с „Продължаваме Промяната“. По негови думи ДБ е трябвало да останат на страна, а в момента спасяват ПП

„Те трябваше да останат отстрани, защото това щеше да вдигне шансовете да има правителство“, коментира Росен Плевнелиев.

„Продължаваме Промяната“ като една ляво популистка партия вървят надолу. Този тренд много трудно се обръща. Практически в момента „Демократична България“ спасяват „Продължаваме Промяната“. Ние всички виждаме и рейтингите. Един Кирил Петков и Асен Василев – такова чудо не е имало дори Виденов, когато е падал. Не е имал такъв отрицателен рейтинг от 70%. Това означава, че голяма част от българите имат едно изключително отрицателно отношение не дори и неутрално към Кирил и Асен“, каза Плевнелиев.

Според него ако ДБ бяха останали в страни, е можело да има по-голяма надежда за правителство след 2 април. По думите те са можели да бъдат балансьор.

По публикацията работи: Пламена Сутева