Идва ли истинската зима през новата седмица

82

В понеделник в Източна България ще остане доста ветровито, облачно, до около обяд все още с валежи от сняг. В западните райони валежите още сутринта ще спрат, вятърът ще отслабне, а по-късно през деня и облачността ще се разкъсва. Застудяването ще продължи, минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°, а максималните – между минус 5° и 0°.

Във вторник и сряда над Западна и Централна България облачността ще намалява, временно и до предимно слънчево. Минималните температури ще се понижат още, на места във високите полета до минус 14° – минус 15°, а дневните ще останат почти без промяна. В източните райони ще остане ветровито и предимно облачно, но почти без валежи. В четвъртък и петък и в източните райони вятърът ще отслабне.

Вероятността за валежи е малка, около и след обяд ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността. Минималните температури ще останат без съществена промяна, дневните ще се повишат с градус-два. В събота вятърът ще е северозападен, слаб до умерен; затоплянето ще продължи.