ДПС с новина за явяването си на изборите. Заговори и за „добрите“ и „лошите“ герои (ВИДЕО)

86
Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС ще се яви самостоятелно на предстоящите предсрочни избори. Той посочи и това, че не е поддръжник на мантрата, че трябва да се извеждат „лоши“ и „добри“ герои в политиката

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите на 2 април. Състава на предизборния щаб е същия като на предишните. Условията пред кандидатите за депутати са същите. Структурите на ДПС са в готовност за изборите. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция, след като Централният съвет на партията проведе заседание в София.

„Надяваме се да получим онзи необходим резултат, за да може това, което не се случи в 48-ото народно събрание да стане в 49-ия парламент – да се излъчи редовно правителство, а ДПС да е част от мнозинството“, каза

„Мантрата да се преиграва на „добри“ и „лоши“ и да се рисува образът на опонента като „лошия”, „ламята“, „дявола“, „черния“, а от друга страна – „аз-добрият”, „Свети Георги, който ще победи ламята” – по този начин се изграждат митовете, по този начин стават нужни героите спасители”, каза Мустафа Карадайъ.

„Ние в България трябва да сме си извлекли нужните уроци, които историята ни даде шанс да ги научим. От тази гледна точна няма нужда нито от герои-спасители, нито от митове, нито от изкуствени разделителни линии и противопоставяне. Напротив. В тази ситуация за пореден път ще кажа, че ако важи максимата, че обединението прави силата, че заедно можем да бъдем по-силни, за да преодолеем кризите, то това би трябвало да важи и за политиците и за работата в НС“, заяви Карадайъ.