Едно от децата, намерили отровени кучета: Помислих, че спи (ВИДЕО)

145
Кадър: Vbox7/Здравей България

Както вчера Ви съобщихме, регистриран е пореден случай на отравяне на животни в община Павел баня. Този път това се е случило в село Горно Сахране. Съобщава се за отровени четири кучета и две котки. Те са открити мъртви от деца, които подавали сигнал към кметството.

„Кучето беше легнало. Приятелят ми каза, че е мъртво, а аз си помислих, че спи. Отидохме да проверим. Очите му бяха червени, беше повърнало и се беше подуло малко”, споделя дете, намерило отровено животно.

Друго дете допълва: „Видяхме и едно друго куче в училището. Беше на земята. Течеше му кръв от носа. Отидохме да проверим другите улици. Отидохме до една къща и видяхме открихме две кучета – едното беше живо”. Това разказаха децата пред Нова телевизия.

Пореден случай на отровени животни: Деца се натъкват на мъртво куче на детска площадка

„Полицията работи активно по постъпилите сигнали. Предстои извършителят да бъде установен. Има образувано досъдебно производство, което е докладвано в Районната прокуратура в Стара Загора”, коментира началникът на РУ Казанлък – Петко Стойнов.

Хората в Горно Сахране са възмутени от нападенията срещу животните. Припомняме ви, че преди две седмици също имаше сигнал за седем отровени кучета в Павел баня. Токсикологичните изследвания показват, че смъртта е настъпила след неизвестна бързодействаща отрова.

По публикацията работи: Пламена Сутева