По случай 1 година от нахлуването на Русия в Украйна: ЕС готви нови санкции

142
Снимка: Facebook/Европейската комисия в България / European Commission in Bulgaria

Това обяви днес в Киев председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на съвместна пресконференция с президента на Украйна Володимир Зеленски. Припомняме, че военните действия започнаха на 24 февруари миналата година

ЕС планира да наложи нови санкции на Русия. Това ще се случи по случай първата годишнина от инвазията й в Украйна. Датата на започване на военния конфликт бе на 24 февруари 2022 година. За санкциите обяви днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Франс прес.

Тя каза това на съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски в Киев, където пристигна тази сутрин начело на голяма делегация на Европейската комисия.

„До 24 февруари, когато се навършва една година от началото на инвазията, ние сме си поставили за цел да приемем десети пакет санкции“, каза Фон дер Лайен. Председателката на Европейската комисия подчерта, че сега „Русия плаща висока цена, защото нашите (наказателни мерки) подкопават нейната икономика, връщайки я с едно поколение назад“.

По публикацията работи: Пламена Сутева