Лавров каза към кого Западът е насочил поглед, за да “играе ролята“ на следващата Украйна

blank
Снимка: Twitter/ @Sprintero20000

Руският външен министър Сергей Лавров отново заплаши Кишинев, заявявайки, че „Западът вече е насочил погледа си към Република Молдова, за да играе ролята на следващата Украйна“. Той отговори на въпроса кои от страните около Русия могат да последват пътя на Украйна.

Пое неговите думи, Мая Санду „е готова, практически, на почти всичко, включително и на съюз с Румъния. Миналия месец президентът на Република Молдова заяви, че „трябва да спрем Русия и да помогнем на Украйна да спечели войната“.

„Сега Молдова се разглежда за тази роля. На първо място, защото те успяха да поставят начело на страната президент чрез доста специфични методи, далеч от това да бъде свободно демократичен, президент, който иска да влезе в НАТО, има румънско гражданство, готов е да се обедини с Румъния и като цяло , готов е почти на всичко“, казва Лавров в интервю за телевизия „Россия 24“ и РИА.

Мая Санду неведнъж се е изказвала в полза на победата на Украйна над Русия и е заявявала, че в противен случай „всички ще бъдат в опасност“.

По публикацията работи: Велислава Велева