Каква е причината Асен Василев да съди Делян Добрев за 250 000 лв.?

117

Асен Василев съди Делян Добрев за клевета. Това потвърдиха от Софийския градски съд (СГС). Делото още не е насрочено. Искът на съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев към колегата му от парламента е за 250 000 лева.

Делото на Василев срещу народния представител от ГЕРБ Делян Добрев е за серия от статуси в социалната мрежа Facebook и медийни изяви.

В тях Добрев нарича Василев и съпартийците му „измамници с бели якички“, които са нанесли щети за милиарди, парите на държавата изтичали към Путин и „вероятно към сметки на Кирил и Асен в Швейцария, Холандия, офшорки“.

„Някой да му сложи усмирителната риза преди да е станало прекалено късно!“, призовава Добрев във Facebook, защото Асен Василев се тръшкал за прогнозите на ЕК.

„В парламента попитах депутатите колко от тях мислят, че Асен Василев не е вземал тлъсти комисиони от газа и горивата? 1 вдигна ръка. Тоест 239 смятат, че е вземал!“, е друг пост на Делян Добрев в социалната мрежа, който според Василев е уронил престижа и доброто му име.

Преди ден Добрев е написал на стената си във Фейсбук : „Какво означава да си от добрите сили” и отговаря като прави аналог между побоя над секретаря на българския клуб в Охрид Християн Пендиков и канадския паспорт на бившия премиер Кирил Петков. Добрев пояснява, че този първи урок е за всички 20 000 мераклии, които гладят ризи за новото обединение на добрите сили.