Защо в цяло село хората са принудени да си сменят личните карти?

403
Кадър: БНТ

Случаят е от дупнишкото село Баланово. Там наскоро улиците са се сдобили с имена и номера и това е причината хората да трябва да подновят документите си. Те обаче недоволстват от това. Особено възмутени са възрастните хора, на които им се отварят нови разходи

Жителите на дупнишкото село Баланово не желаят да подновят документите си за самоличност, заради нова адресна регистрация. Издаването на нови лични карти и шофьорски книжки се налага, тъй като в селото улиците вече имат имена и номера.

До есента на миналата година хората от Баланово настояваха за именуване на улиците, общинският съвет в Дупница удовлетвори желанието им, но сега възниква друг проблем.

Голяма част от хората имат безсрочни документи за самоличност, а част тях са пенсионери и това ще се отрази на бюджета им.

„Аз съм против смята на личните карти, при положение, че миналата година си сменях и личната карта, и шофьорската книжка. И сега в един момент се оказва, че трябва отново да сменям всичко, защото в нашето село вече имаме имена на улиците. При положение, че досега сме си плащали данъци с тези лични карти, и писма сме получавали, и не е имало проблем… Идват линейки на адресите. Това са отново средства, разправии, нотариални актове…“, разказва възмутена жителка на въпросното село.

„Не е от полза да си сменяме личните карти. Да се намери друг начин, който да в полза на възрастните хора“, казва друга жена от селото.

По публикацията работи: Пламена Сутева