Градинка пълна с охлюви никне в автомобил: Защо кола стои 7 години на паркинг на МВР? (ВИДЕО)

204
Кадър:vbox/ Здравей България

Скъпа кола се превърна във ферма за охлюви. Автомобилът „навъртял” 7-годишен престой на охраняем паркинг. Там колата била “задържана“ за нуждите на образувано наказателно производство, но накрая се оказало, че е станала грешка.

Семейство Попови от Търговище не са подозирали, че ще им се наложи да търсят градинар и ключар, за да се доближат до скъпата си кола. Оказало се, че колата им изобщо не е замесена в престъпление, никой не я търси, никой няма претенции върху нея, но и не им я връщат.

Те закупили автомобила през 2016г. с варненска регистрация като след това е регистрирана в Търговище, но неочаквано получили сигнал че номерата на били променени. Минали сме през нотариус, през КАТ и след всичко прокуратурата казва “Не, не може.“ По закон нямат право повече от 5 години да задържат автомобила ни. След 7 години те са на паркинга с ключ в колата. “Не знам как по сигнал една кола се задържа на паркинг цели 7 години. Ние сме проучили автомобила, и нямаше никакви проблеми.“, разказва потърпевшата.

“Колата не е мърдала от паркинга, луксозна  е , с въздушни възглавници, тя не е и на 50% от първоначалното и състояние през годините те са подали 5 молби за връщане на автомобил по които са получавали откази. Ние сме си плащали данъци за нещо, което не ползваме.“