Спипаха български каналджии, част от престъпна група за трафик на мигранти

70

Става дума за четирима български граждани, които щели да прекарат през граница 31 нелегални мигранти. Въпросните мигранти са се представили за граждани на Афганистан.

Перник. Криминалисти на ОДМВР – Перник неутрализираха престъпна група за трафик на мигранти

Спецоперацията е осъществена след разследване на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник, под ръководството на Районна прокуратура – Перник.

В резултат на проведените действия във вечерните часове на вчерашния ден на територията на общината били засечени и задържани четирима българи на възраст между 28 и 38 години. Криминалистите установили и три моторни превозни средства, в едно от които били превозвани 31 нелегални мигранти, представили се за граждани на Афганистан. Според първоначалните данни целта е била чужденците да бъдат прехвърлени в друг автомобил и изведени извън страната. Те ще бъдат превозени и настанени в специализиран център.

Четиримата участници в престъпната схема първоначално са задържани за срок до 24 часа с полицейска мярка, а с постановление на наблюдаващ прокурор мярката им ще бъде удължена до 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за налагане на мярка за неотклонение.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.