САЩ: Убихме лидер на „Ислямска държава“

199
Снимка: Pixabay

Това оповестиха силите за специални операции на Щатите. По техни думи това се е случило в Северна Сомалия. Освен това за убити и други 10 сътрудници на въпросния лидер, на име Билял ас Судани

Силите на САЩ за специални операции убиха лидер на терористичната организация „Ислямска държава“ в Северна Сомалия, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на американски правителствени източници.

В рамките на американската операция са убити Билял ас Судани, който според САЩ е един от лидерите на „Ислямска държава“ в Сомалия, и десетима негови сътрудници.

Американските представители уточниха, че президентът Джо Байдън е одобрил извършването на операцията по-рано тази седмица и че тя е била осъществена в рамките на последните 24 часа. Те отказаха да коментират детайли, свързани с операцията, и не засегнаха въпроса дали Судани е бил директна заплаха за САЩ, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Правителствените представители заявиха, че Судани, който от години е бил следен от американското разузнаване, е играел ключова роля при финансирането на операции на „Ислямска държава“ в Африка, а също така и на клон на терористичната организация в Афганистан, пише Асошиейтед прес.

По публикацията работи: Пламена Сутева