Орбан: Ще наложим вето на санкции срещу руската ядрена енергетика

114

Това обяви премиерът на Унгария Виктор Орбан. Той категорично посочи това, че страната му няма да допусне санкциите на Европа да обхванат и  ядрената енергетика на Русия.

Унгария ще наложи вето на евентуални санкции на Европейския съюз срещу руски организации и компании в областта на ядрената енергетика. Министър-председателят Виктор Орбан заяви, че Унгария няма да допусне европейските санкции да обхванат и руската ядрена енергетика.

„В Брюксел се изготвят планове за нови санкции, като на дневен ред е ядрената енергетика“, заяви Орбан във връзка с подготовката от страна на Европейската комисия на десети пакет от санкции срещу Русия.

Унгарският премиер подчерта, че очаква голяма битка по този въпрос, но унгарското правителство ще наложи вето, ако ЕС се опита да наложи ограничения срещу руската ядрена енергия.

„Няма да позволим на санкциите да увеличат допълнително инфлацията в Унгария. Най-важното тук е цената на енергията. Затова няма да позволим планът за разширяване на санкциите да обхване и ядрената енергетика“, каза той по радио „Kossuth“, предаде БГНЕС.

По публикацията работи: Пламена Сутева