Няколко храни с помощта на които да бъдем красиви както отвън, така и отвътре

53
Колаж: Нова Вест

Ако искате да сте красиви, не разчитате само на кремове, грим или козметична хирургия. Експертите се кълнат в храната за красота. С помощта на тези храни вие излъчвате отвътре. 

Витамините и желязото са важни за нашето здраве – и красота. Ако искате прилично съдържание на протеини и не искате сух скалп, трябва да поставите следните хранителни продукти в списъка си за пазаруване.

Леща:

Бобовите растения съдържат много растителни протеини и биотин. Високото количество протеин отива директно в клетките и по този начин осигурява структурата на кожата и запазването на косата, пипат от blick.ch

Банани:

Бананът е пълен с минерали, като калий и магнезий, които са изключително полезни за тялото. В допълнение, 100 g банани осигуряват около 1,1 g протеин, въпреки високото съдържание на захар.

 Спанак:

Освен много протеин, спанакът съдържа още витамин С, витамин А и биотин. Тези вещества укрепват корените на косата и ноктите.

Сьомга:

Рибите като сьомгата са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които насърчават здравия растеж на косата. Освен това кожата се снабдява с влага и кожата на главата остава еластична.

Тиквени семки:

Ядките съдържат много цинк, който укрепва съединителната тъкан и имунната система. Цинкът също има голямо влияние върху заздравяването на рани и може да предотврати загубата на коса. 100 г тиквени семки съдържат около седем милиграма цинк, което отговаря на препоръчителното дневно количество за жени. Тиквените семки също съдържат хранителното вещество желязо. Той е отговорен основно за транспортирането на кислород в кръвта. Дефицитът на желязо може да доведе до бледа кожа, косопад, чупливи нокти и суха кожа.

Аспержи:

Аспержите снабдяват кожата с важни вещества благодарение на много витамини. Също така помага за обновяване и възстановяване на кожата, когато е суха. Сухите петна по кожата могат да бъдат симптом на недостиг на витамини.

По публикацията работи: Велислава Велева