Наше момче стана световен шампион по плуване в ледени води: Влезе в Книгата на Гинес (СНИМКА)

570
Кадър: БНТ

Радостин Кръстев от Сандански стана световен шампион по плуване в ледени води. Той преплува 500 метра в ледени води. Температурата на водата е била от 3 до 4 градуса

С постижението си на 500 метра в река Сена състезателят на плувен клуб „Сандански“ Радостин Кръстев влезе и в Книгата на рекордите на Гинес.

„Температурата на водата беше от 3 до 4 градуса, а на въздуха – минус 4 градуса“, разказва Радостин пред БНТ.

„Предварителната подготовка се състои от продължително излагане на студ, за да може самият организъм да свикне, доколкото е възможно със студа. Той няма как напълно да свикне със студа. Винаги ще ти е студено, каквото и да правиш. Това е необратимо“, казва още той.

Радостин разказва, че преди години студът му се е отразявал доста предизвикателно: „Аз като дете бях доста слабичък. Нямах мазнини, които да ме топлят и затова студът ми се отразяваше доста предизвикателно, спрямо тренировките“.

Той благодари на треньорите си Божидар и Антон, както и Петър Стойчев, които са направили цялата организация възможна. Радостин посочва тях, родителите си, както и желанието му за успех, като основна причина за прекрасното представяне на състезанието.

Снимка: Facebook/R. Krustev

По публикацията работи: Пламена Сутева