Мъж облечен в дълга роба нахлу в църква в Испания с мачете

54
Снимка:Twitter/ @elconfidencial

Брутално нападение с мачете разтърси Испания. Жестокото престъпление се е случило в Алхесирас, Южна Испания. Около 20 часа нападателят нахлу в параклиса Сан Исидро в Кадис и започна спор със свещеник. След това той намушка разпоредителя с мачете и го остави тежко ранен. Около 20 часа нападател нахлува в параклиса Сан Исидро в Кадис и започна спор със свещеник. След това той намушква разпоредителя с мачете и го остави тежко ранен.

Един църковен служител беше убит, а няколко души, включително свещеник, бяха ранени, след като мъж с хладно оръжие нахлу в църква в Южна Испания. В изявление на вътрешното министерство се казва, че нападението е станало в църквата „Сан Исидро“ в пристанищния град Алхесирас в южната част на Андалусия. Нападателят е бил облечен в дълга роба и е „крещял нещо“

„Малко преди 20:00 ч. едно лице е извършило нападение с острие, при което е убило един човек и е ранило други“, се казва в съобщението, като се посочва, че жертвата е починала „извън църквата“. Един от ранените, който е пострадал в църквата, е в „тежко“ състояние, се допълва в съобщението., цитирано от БГНЕС.

По думите на полицейски източник нападателят е бил облечен в дълга роба и е „крещял нещо“, докато е извършвал нападението. Не се уточнява как е извършено нападението, но местни медии, позовавайки се на свидетели, съобщават, че нападателят е държал мачете.

По публикацията работи: Велислава Велева