Добри новини за деца, ученици и пенсионери ползващи услугите на градския транспорт (ВИДЕО)

379
Кадър:Бнт

От първи февруари до края на годината всички деца до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт. Отстъпката в цената на картите за пътуване на ученици се увеличава от 20% на 70%, а в картите за пътуване на възрастните хора – на 40%. Плануват се промени, свързани с набавянето на допълнителни 73 млн. лева за “Обществения градски транспорт в цялата страна.“ при одобрение от Министерския съвет.

Служебният кабинет ще разгледа и промени в медицинска експертиза на работоспособността, които по думите на премиера Гълъб Донев, ще доведат до повече справедливост на хората с увреждания.

“Последните години се редуваха обещания, а хората решават действия и решения, каза служения министър Гълъб Донев. “

Проявите на небрежност причиняват много щети с фатален край. 73 млн. мрежа Предстои ни да разгледаме промени свързани с обществен  транспорт, свързани с одобрението на средства от 1- ви февруари всички деца на възраст 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт, а за учениците отстъпката ще бъде увеличена от 20% на 70%. Намалението на картите за пътуване с градския транспорт за възрастните хора ще бъде 40%.“допълни служебният министър Гълъб Донев.

По публикацията работи: Велислава Велева