Борисов пред майката на пребития Пендиков: В Скопие да внимават да не разлютят българите (ВИДЕО)

309
Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Припомняме, че преди дни Христиан Пендиков бе тежко пребит в Северна Македония, тъй като самосъзнанието му е българско. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с неговата майка Габриела Димкова.

Борисов се срещна с майката на Пендиков в централата на ГЕРБ. Той подчерта, че тази среща трябва да послужи като ясно послание към македонските власти.

„Осъждаме агресията срещу Християн Пендиков. Ще разговарям с лидера на ЕНП Манфред Вебер. Ще настояваме побоят над него да се осъди на европейско ниво“, каза Борисов.

Борисов напомни, че България най-много е помагала на РСМ, но в Скопие трябва да внимават „да не разлютят българите“. „Най-страшното на Балканите е да се лютят българите. Ние всичко сме направили за РСМ.

„Нашият гняв не е безобиден. Нашата обич и любов към вас е огромна като държава, но и гневът ни е тежък. И властите на РСМ ще го изпитат, ако бързо не си свършат работата и не накажат виновните“, каза Борисов, обръщайки се към Скопие.

Майката на Християн – Габриела Димкова, благодари за всичко, което направи българската държава, лекарите и подкрепата от страна на Борисов.