Папата благослови целия български народ

46
blank
Кадър: Youtube/MARCA

Папа Франциск благослови българите. Това се случи по време на посещението на Вежди Рашидов във Ватикана, след като на папата бяха поднесени поздравите и уважението на българския народ. Рашидов подари на папа Франциск копие на съд от Вълчитрънското златно съкровище.

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов беше приет за лична среща от папа Франциск във Ватикана. Тя се проведе в рамките на специалната проповед на папата по повод последния ден на Седмицата на християнското единство.

По време на разговора председателят на парламента пожела на Негово Светейшество много здраве и сили в мисията му за постигане на мир по света. Рашидов поднесе на Светия отец поздравите и уважението на българския народ. От своя страна папа Франциск благослови Вежди Рашидов и целия български народ.

Председателят на парламента поднесе като дар на Негово Светейшество копие на съд от Вълчитрънското златно съкровище. Подаръкът представлява съд, съставен от три бадемовидни тела, свързани помежду си с тръбички и с една обща тройно разклонена дръжка, така че да образува система от скачени съдове.