Кораб потъна между Южна Корея и Япония: Спасители се притекоха на помощ (ВИДЕО)

78
Кадър: Vbox7/ Новините на NOVA

Товарен кораб, превозващ дървен материал, е потънал във водите между Южна Корея и Япония. На борда е имало 22 души. Спасителите са открили поне 14 души, като 11 от тях са били в безсъзнание.

Товарен кораб, плаващ под флага на Хонконг, потъна в зоната между Южна Корея и Япония, предаде БТА.

Изпратени на мястото спасителни екипи са успели да открият най-малко 14 от 22-та членове на екипажа на кораба, предаде ДПА. От тях 11 са били в безсъзнание.

Кораби и самолети на японската и южнокорейската брегова охрана, както и два търговски товарни кораба, са продължили да търсят останалите членове на екипажа, но според южнокорейски представители издирвателната операция е затруднена заради силните ветрове и вълни, допълва Асошиейтед прес.

Корабът „Джин Тиан“ с тегло от 6551 тона е потънал около три часа и половина, след като в 23:15 ч. местно време вчера вечерта той е изпратил сигнал за бедствие. По това време той се е намирал в японската ексклузивна икономическа зона, каза Шиня Китахара от японската брегова охрана.

Корабът е бил с регистрация в Хонконг и е пренасял дървен материал. Той е потънал на около 160 км югозападно от Нагасаки, Япония, и на около 150 км южно от южнокорейския остров Джеджу.

За последно капитанът на кораба е говорил с бреговата охрана чрез сателитен телефон и е казал, че екипажът ще напусне кораба.

По публикацията работи: Пламена Сутева