Желанието за консумация на кисела храна може да показва дефицит на определен витамин, както и наличието на определено заболяване. Какво се крие обаче зад желанието за консумация на кисело и в какви случаи най – често се появява то?
Руският диетолог и доктор на медицинските науки д-р Маргарита Королева споделя, че зад желанието за консумация на кисели храни най-често стои недостиг на витамин С или гастрит с ниска киселинност.
Тя допълва, че желанието за консумация на кисели храни често се появява при настинка.
„Солната киселина е необходима за преработка на протеини и на фона на атрофичен гастрит с намалена секреторна активност, естествено, такава нужда не може да бъде напълно задоволена. И в случая възниква желанието за консумация на кисели храни, които подобряват храносмилането“, допълва специалистът.
По публикацията работи: Велислава Велева
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment