Хапват ви се кисели храни? Няколко причини криещи се зад това желание

blank
Снимка: Pixabay

Желанието за консумация на кисела храна може да показва дефицит на определен витамин, както и наличието на определено заболяване. Какво се крие обаче зад желанието за консумация на кисело и в какви случаи най – често се появява то?

Руският диетолог и доктор на медицинските науки д-р Маргарита Королева споделя, че зад желанието за консумация на кисели храни най-често стои недостиг на витамин С или гастрит с ниска киселинност.

Тя допълва, че желанието за консумация на кисели храни често се появява при настинка.

„Солната киселина е необходима за преработка на протеини и на фона на атрофичен гастрит с намалена секреторна активност, естествено, такава нужда не може да бъде напълно задоволена. И в случая възниква желанието за консумация на кисели храни, които подобряват храносмилането“, допълва специалистът.

По публикацията работи: Велислава Велева