Разярено прасе се спаси от заколение: Нападна касапин и го рани смъртоностно

217

Месар в кланица, който се канел да заколи прасе, е бил смъртоносно ранен от животното. Това се е случило в Хонконг. Трагичният инцидент е станал в петък в навечерието на китайската Лунна година.

61-годишен месар, който е работел в кланица в северните покрайнини на града, току-що бил зашеметил прасето с електрошок и се канел да го заколи. Животното се опомнило и го нападнало. Колегата му открил мъжа в безсъзнание със сатър в ръка и дълбока рана на левия крак, съобщиха от полицията. Той бил откаран в болница, където по-късно е констатирана смъртта му. Прасето обаче било избягало. От полицията съобщават, че причината за смъртта все още не е установена. Започнало е разследване по случая.

Полицията каза на CNN , че прасето е било простреляно с електрически електрошоков пистолет в кланицата Sheung Shui в петък, когато внезапно се събудило и се нахвърлило върху 61-годишен работник. Свинята съборила бъдещия си касап – който изглежда изпусна 15-инчовата си сатър за месо върху собствения си крак.

Той е бил откаран с линейка в местна болница, но е обявен за мъртъв, казаха местните доклади. Министерството на труда на Хонконг потвърди в петък, че разследва „фатална трудова злополука“. Полицията подчерта, че причината за смъртта все още не е официално установена. Докладите не казват какво се е случило с очевидното прасе убиец.

„Ще завършим разследването възможно най-скоро, за да установим причината за инцидента, да установим отговорността на служителите и да препоръчаме мерки за подобряване. „Ще предприемем действия в съответствие със закона, ако има нарушение на законодателството за безопасност на труда“, каза говорител на отдела

По публикацията работи: Велислава Велева