Един от най-кръвожадните убийци на Русия поиска да се бие на фронта в Украйна

353
Снимка: Twitter/olexander scherba

Става въпрос за 58-годишния Михаил Попков. Той е известен още като „Върколака“ и „Маниака от Ангарск“. Попков е убил най-малко 83 жени и в момента излежава две доживотни присъди. Припомняме, че Кремъл обяви, че ще амнистира всички затворници, независимо какво престъпление са извършили, ако заминат за фронта в Украйна и оцелеят поне 6 месеца.

Соченият за един от най-кръвожадните убийци в новата история на Русия е изявил желание да се включи като доброволец във войната в Украйна.

Михаил Попков, на 58 години, иска да се присъедини към останалите затворници на фронта, които участват в бойните сражения.

Попков, известен като „Върколака“ и „Маниакът от Ангарск“, е убил най-малко 83 жени по официални данни и излежава две доживотни присъди. Според някои източници реалната бройка на жертвите му е „по-близо до 200“.

В интервю по една от руските държавни телевизии на въпрос каква му е мечтата, Попков отвръща „Да вляза в армията“. Категоричен е, че няма да се поколебае и за секунда да се включи във войната, ако получи такава възможност.

Според направени психиатрични анализи Попков изпитва „маниакално желание да убива“, отбелязва агенция ТАСС.

В свои предишни интервюта „Маниакът от Ангарск“ неведнъж е споменавал, че смъртната присъда щеше да е най-добрият вариант за него.

По публикацията работи: Пламена Сутева