Какво време ще ни донесе новата седмица

102

В понеделник ще бъде облачно, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Температурите все още ще са по-високи от обичайните. По-късно през деня със слаб до умерен вятър от изток-североизток ще започне да прониква студен въздух. Вечерта от югозапад валежите ще се активизират, повишава се вероятността да са значителни по количество. През следващите дни ще се задържи облачно с валежи. Вятърът ще остане от североизток и с него застудяването ще продължи.

Във вторник в Северна България и високите полета в Западна дъждът ще премине в сняг, а в сряда навсякъде валежите ще са от сняг, само в югоизточните райони и Горнотракийската низина ще продължи да превалява дъжд. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между минус 1° и 4°.

В четвъртък и петък вятърът ще се обърне от север, впоследствие и от северозапад, ще е слаб. Облачността ще е предимно значителна, на отделни места ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните – почти без промяна.