Николай Милков: Престъплението над българина в РС Македония е извършено от омраза(ВИДЕО)

56

Нова информация по случая с секретарят на българския клуб в Охрид даде служебният министър на външните работи Николай Милков.

“Считаме, че това са престъпления от омраза редица такива казуси са символично санкционирани и това създава усещане за ненаказаност. Още от сутринта ние изпратихме два екипа в Охрид каза служебния министър на външните работи Николай Милков.

Пребиха секретаря на българския клуб в Охрид

Позицията на България за интеграцията на РСМ е ясна от самото начало. Това са критерий, без чието изпълнение не можем да кажем да. не е нужна промяна,. Не е нужно преосмисляне. Когато те променят поведението си, тогава и ние ще дадем „зелена светлина” на тяхната интеграция. В момента това очевидно не е възможно. Напротив – имам чувството, че нещата вървят към ескалация въпреки усилията, които се полагат за успокояване на обстановката. Това менние изрази външният министър Никола Милков, малко преди самолетът, с който секретарят на културния клуб „Цар Борис Трети“ в Охрид Християн Пендиков, който стана жертва на побой, да кацне с правителствения самолет „Фалкон” за лечение в София.

Към сутринта бяха идентифицирани нападателите , като това е станало още сътринта, но дали са задържани още не е ясно. Има свидетели на случката и е ясно ,че става дума да престъпление от омраза, Хритиян Пендиков е бил обиждан според свидетели на “българин“ каза още Милков. По неговите думи не става дума за скандали на битова основа, а съзнанието на хората е ясно от какво е било мотивирано.