Ето до кога удължават в Габрово грипната епидемия

48
Снимка: Pixabay

Грипната епидемия в областта е удължена до 29 януари, включително. Това се налага във връзка с повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип на територията на област Габрово.

На територията на областта в сила остават следните временни противоепидемични мерки по отношение на здравната система: преустановяване на плановите консултации на бременни жени и деца, преустановяване на профилактичните прегледи, задължителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до работа заболели лица от персонала.

Лечебните заведения следва да засилят контрола по отношение достъпа на външни лица, носене на защитни маски за лице, дезинфекция.

Присъственият учебен процес в училищата и провеждането на извънкласни занимания и организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти и други мероприятия, както и планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др. се преустановяват за периода от 23 до 29 януари, включително.