Една тънкост от професионалните готвачи превръща сланината в деликатес

169

Ако сланината е приготвена правилно, тя автоматично се превръща в деликатес, на който не можем да се наситим. Има няколко тънкости, известни на опитните готвачи. Благодарение на тях те успяват да постигат съвършен резултат, мариновайки домашна сланина.

Ето и какви са подправките, използвани при овкусяването на сланина:

• сланина – 1 кг.;

• морска сол – 1 кг;

червен пипер – 100 г;

• чубрица – 100 г обикновена;

• балканска чубрица – 50 г; • кафе – 2 с.л.ситно смляно.

Начин на приготвяне: Най-напред сланината се реже на едри парчета, чиято дължина е добре да бъде около 20 см. В подходящ съд изсипваме половината количество морска сол.

Започваме подреждането на сланината. След това я покриваме с останалото количество сол. Оставаме парчетата сланина да престоят приблизително около 1 седмица. След това ги изравяме и ги овалваме в микса от подправки. Подреждаме сланината в торбички, които прибираме на съхранение във фризера. По всяко едно време можем да консумираме от този вкусен деликатес, пишат от actualno.com. Тайната съставка е кафето, благодарение на което вкусът на сланината е завършен.

По публикацията работи: Велислава Велева