Борисов отиде лично на лидерската среща: Нинова остана изненадана от нещо (ВИДЕО)

418

Започва лидерската среща в Парламента. На масата за преговори не сядат от „Демократична България“, „Продължаваме Промяната“ и „Възраждане“. Отзовават се от ГЕРБ, ДПС и „Български възход“. Корнелия Нинова заяви, че е изненадана от това, че на срещата не присъстват председателите на „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”. Припомняме, че срещата бе инициирана от левицата, след като партията получи третия мандат.

„Всички сме наясно че държавата се намира в политическа криза. Желанието ни е да говорим как, преодолявайки политическата криза, можем да помогнем за решаването и на другите кризи”, каза в началото на срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че са изненадани, че ги няма председателите на „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов присъства лично на лидерската среща.

„Лидерската среща е опит да се върне нормалният тон в парламента“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той пристигна в парламента за лидерската среща по покана на Корнелия Нинова. На срещата присъства и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Борисов прие поканата, но с изричното уточнение, че това не означава подкрепа за кабинет, защото ръководството на ГЕРБ има решение да не дава такава на БСП.

Лидерите на „Продължаваме Промяната“ и на „Демократична България“ отказаха да участват в срещата.

Борисов поясни пред Нинова, че има решение на Конгреса на ГЕРБ, според което всякакви коалиции с левицата са забранени.

Но аз ще разговарям с колегите подобна забрана да отпадне, защото БСП много се промени и това не би трябвало да бъде спирачка за програмно или експертно правителство. Сега няма как да ви подкрепим, но изразявам уважение към вас, към вашите избиратели и вашата парламентарна група с моето присъствие, обърна се Борисов към Нинова.