Историята на бисквитките с парченца шоколад? Няколко интересни теории

100

Историята на бисквитката с парченца шоколад, която е един от обичайните вкусове в целия свят, не е много стара. Бисквитката, открита в края на 30-те години на миналия век, впечатлява цяла Америка. Тогавашната страна по време на“Голямата депресия“ обичаше бисквитки, които бяха едновременно евтини и вкусни.

Противно на много анонимни вкусове, той има много позната история. Кенет и Рут Уейкфийлд, които управляваха ресторант, наречен Toll House от 1930 до 1967 г. са известни като като откриватели на тези прекрасни сладки удоволствия.

Първоначално наречен Chocolate Crunch Cookie, ароматът е открит към края на 30-те години на миналия век, но са проведени много опити, преди да бъде въведен напълно. През следващите десетилетия рецептата е включена за първи път в изданието от 1938 г. на готварската книга на Уейкфийлд „Изпитано и истинско“.

Шоколадовата бисквитка, създадена да придружава сладоледа, бързо стана толкова популярна, че беше включена в известно радио шоу, наречено Marjorie Husted. На 20 март 1939 г. Wakefield дава на Nestlé правото да използва рецептата за бисквитки и името Toll House.

Знаем кой е “откривателят“ на бисквитката с парченца шоколад, но има някои теории за това как е била открита. Според теориите – Шоколадовите парченца случайно са попаднали в бисквитката или останалите шоколадови парченца са били добавени към бисквитката, когато няма повече лешници, които да се сложат в бисквитката. Според друго мнение – Знаейки колко силно ще звучи тази рецепта, двойката Уейкфийлд съзнателно намерила рецептата и това е довело до огромен успех,   пишат от The New Yourker.

Всъщност тези известни бисквитки са били изпращани на американски войници по време на Втората световна война. Бисквитките се консумират предимно от армията. Ябълковият пай, известен като най-популярният десерт от този период, бе оставил трона си на шоколадовите бисквити. След годините на войната бисквитките с парченца шоколад стават незаменими за всички кухни. И днес целият свят се радва на този универсален вкус.

По публикацията работи: Велислава Велева